Ha fel akarják adni a vásárlást és visszakapni a pénzt, akkor ez a visszaküldési kérelem regisztrálásával lehetséges, a jelen visszaküldési szabályzatban szereplő feltételek szerint.

Azok az ügyfelek, akik egy CLAXNET termék visszaküldését kérik, betartják ezeket a feltételeket és teljes mértékben elfogadják azokat.

A 2011/83 / EU irányelv szerint az áruk jellegének, jellemzőinek és működési módjának megállapításához a fogyasztónak képesnek kell lennie arra, hogy ugyanúgy kezelje és ellenőrizhesse azokat, mint ahogyan azt egy boltban megengednék neki. A fogyasztó felelős a CLAXNET termékek értékének esetleges csökkenéséért, ha tulajdonságaik, megfelelőségük és funkcionalitásuk ellenőrzése után bebizonyosodik, hogy az értékcsökkenést közvetlenül a fogyasztó okozta, helytelen kezelése miatt.

A szakemberekkel kötött szerződésekben a fogyasztók jogairól szóló európai jogszabályok szerint,a távolról megvásárolt termékeket a vevő ok nélkül és szankciók nélkül visszaküldheti a termék kézhezvételétől számított 14 napon belül. A megrendelés értékét a visszaküldött termék kézhezvételét követően a lehető leghamarabb visszaküldik a vevőnek.

A 14 napos visszaküldési időszak attól a pillanattól kezd pörögni, amikor a vevő fizikai birtokba vette a megvásárolt CLAXNET terméket. Ha a megrendelés több terméket tartalmaz, akkor a 14 napos időszakot a megrendelés utolsó termékének kézbesítésétől számítják.

A 14 napon belüli visszaszolgáltatás joga minden olyan fogyasztóra vonatkozik, aki online vásárolta a CLAXNET termékeit, azoktól a partnerektől, amelyeken keresztül forgalmazzák őket (a továbbiakban: harmadik felek). A termék visszaküldésének igényléséhez harmadik felekkel kell felvenni a kapcsolatot, az alábbiak szerint mindegyikre vonatkozóan. A fogyasztók lehetnek magán vagy jogi személyek, a számla vagy az adóutalvány birtokosai (magán személyek), vagy az adószámlát birtokló jogi személy képviselői.

Milyen feltételek mellett lehet visszaküldeni egy CLAXNET terméket?

A Claxseo Web Services SRL azt javasolja, hogy a visszaküldött termékek legyenek ugyanolyan állapotban, ahogyan azokat leszállították. Konkrétan:

 • a visszaküldött csomagnak tartalmaznia kell minden tartozékot, alkatrészt, felhasználói kézikönyvet és garancia igazolást;
 • javasoljuk, hogy a CLAXNET terméket az eredeti csomagolásában, vagy olyan csomagolásban csomagolva küldje vissza, amely nem teszi lehetővé annak károsodását a kezelés és szállítás során.
 • Milyen CLAXNET termékeket nem fogadunk el visszaküldéskor?

  Az európai jogszabályok (az elállási jog alóli mentességek) szerint a távollevők között kötött szerződések és a kereskedelmi helyiségeken kívüli szerződések tekintetében az alábbiak mentesülnek az elállási jog alól:

 • lezárt termékek, amelyeket egészségvédelmi vagy higiéniai okokból nem lehet visszaküldeni, és amelyeket a fogyasztó kinyitott (például: fülbe helyezhető fejhallgató, fogkefe tartalék stb.),függetlenül attól, hogy a termék voltak-e vagy sem kinyitás után használva;
 • fizikai változásokat, ütéseket, szilánkokat, karcolásokat, mechanikai vagy elektromos sokkokat mutató termékek (a termék birtokba vételét követő első 48 órában nem jelentettek hibát), a túlzott használat nyomai, illetéktelen beavatkozások stb.
 • Mennyi idő alatt térítik vissza a visszatérítési összeget?

  Amint a fogyasztó eláll a szerződéstől, a tőle kapott pénzösszeget, beleértve a szállítási költségeket is, indokolatlan késedelem nélkül, legkésőbb a Claxseo Web Services SRL-nek a döntésről való tájékoztatásától számított 14 napon belül visszafizetjük. Kivételt képeznek azok a többletköltségek, amelyeket az határoz meg, hogy egy másik szállítási módot választottak, amely eltér a Claxseo Web Services SRL által kínált legolcsóbb szokásos kézbesítési típustól.

  Azt a napot, amelyen a fogyasztó él a szerződéstől való elállási jogával, nem veszik figyelembe a pénzösszeg visszatérítésének határidejének kiszámításakor. Továbbá, ha a futamidő utolsó napja nem munkanap, a Claxseo Web Services SRL fenntartja a jogot, hogy ennek megfelelően meghosszabbítsa a visszatérési időszakot.

  A pénzösszeg visszatérítése ugyanazzal a fizetési módszerrel történik, mint amelyet a kezdeti tranzakcióhoz használtak, hacsak az ügyfél nem fejezi ki megegyezését egy másik visszatérítési módszerrel kapcsolatban. A választott visszatérítési módtól függetlenül a Claxseo Web Services SRL nem számít fel fizetési díjat.

  Hogyan kezelik a személyes adatokat visszaküldés esetén?

  Ha a fogyasztó kérése megfelel a jelen visszaküldési irányelvben meghatározott feltételeknek, a Claxseo Web Services SRL megkezdi a szükséges lépéseket, és a jogszabályi előírásoknak megfelelően elkészíti az erre vonatkozó dokumentumokat:

 • nyugta;
 • kártérítés;
 • fizetési lehetőség;
 • visszaküldési számla.
 • Az említett dokumentumok elkészítéséhez a Claxseo Web Services SRL adott esetben a fogyasztó következő személyes adatait használja fel, tiszteletben tartva a hatályos jogi normákat:

 • vezetéknév, keresztnév;
 • lakóhely;
 • szállítási cím;
 • számlázási cím;
 • személyi sorozat és szám;
 • bankszámlaszám
 • Ha a fogyasztó nem kívánja megadni ezeket az adatokat, vagy egyetértését fejezi ki a Claxseo Web Services SRL-vel ezen adatok felhasználása és feldolgozása ellen, a termék visszaküldése akkor sem lehetséges, ha az a jelen cikkben szereplő feltételek alá esik, mert a Claxseo Web Services SRL nem lesz képes betartani az adóügyi jogszabályokat.

  A CLAXNET elektronikai termékek visszaküldésével kapcsolatban felmerülő kérdéseivel kérjük az ügyfeleket, hogy forduljanak a Claxseo Web Services SRL-hez a www.claxnet.hu oldalon a “Kapcsolat” rubrika alatt. A Claxseo Web Services SRL képviselői támogatást nyújtanak a visszaküldési mód kiválasztásában, és megadják a szükséges adatokat a termékek visszaszállítási címével, csomagolásával vagy a futárcéggel való kapcsolatfelvétellel kapcsolatban.